Kur korumalı mevduat 500 milyar TL'yi aştı

Merkez Bankası verilerine göre kur korumalı mevduatlar toplamda 520 milyar liraya ulaştı.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın yayımladığı rezervlere ilişkin verilerde, kur korumalı mevduatlara ilişkin haftalık bilgiler de yer aldı. Buna göre 25 Şubat haftasında kur korumalı mevduatlar 520,14 milyar TL olarak kaydedildi.

Aynı haftada yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatları 156 milyon dolar azalarak 215,8 milyar dolar oldu. Parite etkisinden arındırılmış veriye bakıldığındaysa döviz mevduatlarının 185 milyon dolar arttığı görüldü. Bu veri setine göre gerçek kişilerin döviz mevduatlarında artış 1,2 milyar dolar oldu. Tüzel kişilerin döviz mevduatlarında ise 1 milyar dolarlık azalış görüldü.

TAHVİLDE SATIŞ TRENDİ

Merkez Bankası'nın yayımladığı haftalık menkul kıymet istatistiklerin göre ise 25 Şubat haftasında yabancı yatırımcı tahvilde 371 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu rakam Eylül 2021'den bu yana en yüksek çıkışa işaret etti. Hisse tarafında ise nette 87 milyon dolarlık satış görüldü.

Dolar bugün 14,112 seviyesinden işlem görüyor. Mevcut mevduata göre dolardaki 1 liralık artış kur korumalı hesaplar nedeniyle Hazine'ye yaklaşık 60 milyar lira ek yük getirecek. (EKONOMİ SERVİSİ)