Küresel İklim Eylem Zirvesi için yerel yönetimlere çağrı

73 ülkede küresel iklim etkinlikleri gerçekleştirilecek. 8 Eylül’de dünyanın farklı yerlerinde sivil toplum örgütleri ve yerel toplulukların öncülüğünde yapılacak etkinliklerde, yerel yönetimler bir an önce iklim krizine karşı harekete geçmeye çağırılacak.

Abone ol

DUVAR - İklim İçin Ses Ver (Rise For Climate) adlı 8 Eylül Küresel Etkinlik Günü’nde 73 ülkede 600’ün üzerinde etkinlik gerçekleşecek. Türkiye’nin de çeşitli noktalarda 11 ayrı etkinlik ile katılacağı iklim hareketinde gönüllüler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler, iklim değişikliğini durdurmak için atılması gereken adımları vurgulamak amacıyla harekete geçecek.

'YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR'

Kontrol edilemeyen orman yangınlarını, selleri, toprak kaymalarını ve diğer doğal afetleri tetikleyen iklim değişikliğinin her geçen gün etkilerini daha fazla hissettirdiğine dikkat çeken 350 Türkiye Kampanyalar sorumlusu Efe Baysal, yerel yönetimlerin önemini vurgulayarak "Bir varoluş krizine işaret eden iklim değişikliğini durdurmaya yönelik küresel çaba henüz gerekenin çok altında. Dört koldan sürdürülmesi gereken bu mücadelede yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Bilimsel araştırmaların da ortaya koyduğu gibi, birçok yerel yönetim bu varoluş mücadelesinde somut adımlarla önemli sonuçlar elde edebilir. Hiç şüphe yok ki, Türkiye’de de yerel yönetimlerin yapabilecekleri var; ancak hem şu ana kadar yapılanları öne çıkarmak ve duyulmasını sağlamak, hem de bundan sonra yapılması gerekenler konusunda çabayı artırmak şart" dedi.

EYLEM ZİRVESİ KALİFORNİYA'DA

Dünyanın dört bir yanından Küresel İklim Eylem Zirvesi’ne katılacak yerel yönetimlerden kapsamlı ve somut adımlar beklendiğini söyleyen Baysal, ülkemizde de iklim kriziyle mücadelede taahhüt vermeye hazır belediye başkanlarının seslerini duyurmaları için desteğe hazır olduklarını belirtti.

.

Paris İklim Anlaşması hedeflerine ulaşması için yerel ve bölgesel yönetimler ile özel sektör mensuplarını iklim taahhütlerinde bulunmaya davet edecek Küresel İklim Eylem Zirvesi ise 12 - 14 Eylül’de Kaliforniya’da gerçekleşecek. Zirveden hemen önce, 8 Eylül’de dünyanın dört bir yanında çeşitli sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve yerel toplulukların öncülüğünde, yerel yönetimleri bir an önce iklim krizine karşı harekete geçmeye çağıracak etkinlikler düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)