Küresel İklim Grevi 25 Mart’ta

Dünyada milyonlarca genç 25 Mart Cuma günü iklim krizine karşı sokaklara çıkacak ve dünya liderlerine seslenecek. Gençler 'İklim Acil Durumu' ilan edilmesini isteyecek.

Abone ol

DUVAR - Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca çocuk ve genç 25 Mart Cuma günü iklim krizine karşı mücadelede somut adımlar atılması talebiyle sokaklara dökülecek. Karar vericilere ve dünya liderlerine seslenen çocuklar atılacak somut adımların “iklim adaleti” çerçevesinde atılmasını talep ediyor. Türkiye’nin pek çok şehrinde de çocuklar ve gençler “İklim Acil Durumu” ilan edilmesini istiyor.

'KÂR DEĞİL İNSANLAR...' 

İklim krizinden en az etkilenecek gelişmiş kuzey ülkeleri karbon emisyonlarının yüzde 92'sinden sorumluyken; iklim krizinden en çok etkilenecek Asya, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu’nun toplamının, karbon emisyonlarının yüzde 8'inden sorumlu olduğunu belirten genç iklim aktivistleri, “Dünya genelinde çeşitli toplumlar ve sektörlerin yardımıyla beraber önemsenmeyen, güçleri ellerinden alınan insanların gücü olalım. Beraber, bir sistem bir yuva yaratalım ki ön planda bizler olalım” diyor.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Türkiye’de de gençler “İklim Acil Durumu” ilan edilmesi için Change.org’da bir imza kampanyası başlattı. İklim Grevi’nde dile getirecekleri taleplerini, “İklim Acil Durumu” başlığı altında topladılar. Bu talepler Türkiye’de karbonsuz düzene geçişle ilgili bir eylem planı yapılmasını, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin gerekli düzenlemeleri yapmalarını içeriyor. Kampanya kapsamında 26 binden fazla imza toplandı. 25 Mart Küresel İklim Grevi’nde de gençler, karar vericilerden, karbonsuz bir gelecek için “Kömürden Çıkış Eylem Planı” açıklanmasını talep edecek.

Türkiye’deki İklim Grevi Programları şöyle:

  • İzmir / 25 Mart 18.00 Alsancak Gar
  • Hatay / 25 Mart 17.00 Antakya Köprübaşı
  • Bursa / 25 Mart 14.00 Görükle Spor Parkı, Nilüfer (Nilüfer Gençlik Evi)
  • Tekirdağ / 25 Mart 17.30 Hasan Ali Yücel Meydanı, Süleymanpaşa
  • İstanbul / 25 Mart 17.00 Barbaros Meydanı, Beşiktaş

(HABER MERKEZİ)