Küresel komplo teorisi anketi: Hangi ülke, hangi iddiaya inanıyor?

Cambridge Üniversitesi'nin Türkiye dahil 25 ülkede yaptığı anket, dünya çapında komplo teorilerine yaygın inancı ortaya koydu. Ankete göre, birçok ülkede Covid-19 ile ilgili bilimsel olmayan iddialara inananların sayısı azımsanamayacak kadar yüksek. En çok inanılan komplo teorisi ise dünyayı sadece bir grup insanın yönettiği iddiası...

DUVAR - Korona virüsü pandemisi sekizinci ayını doldururken, dünya çapında milyonlarca kişi komplo teorilerine inanmaya devam ediyor. Cambridge Üniversitesi'nin The Guardian gazetesiyle Türkiye dahil 25 ülkede, 26 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket, birçok kişinin virüsün insan yapımı olduğu, salgının aslında yaşanmadığı ve ölü sayılarının abartıldığı  gibi komplo teorilerine hâlâ inandığını ortaya koydu. 

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... Emeklilik sisteminde değişiklik geliyor: Yasa kalkacak mı?