Kurşunlu İmam Hatip'te öğrenci yok, müdür var

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Kurşunlu İmam Hatip Okulu'nda bir yıldır öğrenci ve öğretmen olmamasına rağmen müdür görev yapıyor.

Abone ol

BURSA - Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Kurşunlu İmam Hatip Okulu'nda talep olmadığı için öğrenci yok. Öğretmenin de olmadığı okulda sadece bir müdür bulunuyor.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bir yıl boyunca boş okulda bir okul müdürünün bulunduğunu belirterek "Bir yıldır boş olan bu okula Milli Eğitim Bakanlığı, müdür görevlendirerek devletin kasasından maaş ödüyor" dedi.

'OKUL DÖNÜŞTÜRÜLEREK ÖĞRENCİLERİN KULLANIMINA AÇILMALI'

Bursa'nın kalabalık sınıflar nedeniyle acil 5 bin derslik ihtiyacı olduğunu söyleyen Toy, yaptığı yazılı açıklamada, "Bir okul binasının boş olarak bekletilmesi açık bir şekilde kamu kaynaklarını verimsiz harcamak ve görevi kötüye kullanmaktır. Bir yandan sözde tasarruf tedbirleri açıklanırken diğer yandan kamu binalarında ve kamu görevlilerinde yaşanan bu israf büyük bir çelişkidir. Tercih edilmediği halde boş bir şekilde öğrenci bekleyen bu İmam Hatip binası acilen dönüştürülerek okul bekleyen öğrencilerin kullanımına açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Toy, "Gereksinim ve talep kriterlerine aldırmadan açılan, ancak başarı oranı yükseltilemeyen, ihtiyaç ve talep fazlası imam hatip okulları bir an önce diğer okul türlerine dönüştürülmeli, atama bekleyen öğretmenlerimiz de öğrencilerine kavuşturulmalıdır" dedi.

(HABER MERKEZİ)