Kürt düğününe saldırı: Elektrikler kesildi, bir genç dövülüp gasp edildi

Çanakkale'de Kürtçe şarkı bahanesiyle Ağrılı bir ailenin düğününe saldırı düzenlendi. Elektrikleri kesilen düğünde bir genç dövülerek gasp edildi.

Abone ol

DUVAR - Çanakkale’nin Çan ilçesinde 26 Ekim’de Ağrılı bir ailenin düğününe ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Çanspor'un "17. Alay" taraftarlarından bir grup, Kürtçe şarkıları bahane ederek, 2-3 kez düğün salonunun şalterlerini indirdi. Ağrılı aile, tacizin artması üzerine düğünü bir saat erken bitirdi. Davetliler düğünden ayrılırken, düğün sahiplerinden bir genç de grubun saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan gence ait telefon ve para gasp edildi. Aile, saldırgan gruptan para ve telefonu geri istedi. Saldırgan grup, "50 kişilik bir grup ile sizi bekliyoruz, gelip alın" karşılığı verdi. Aile, saldırganların verdiği konuma gitti ve burada taşlı sopalı saldırıya maruz kaldı.

Birçok aile ferdi, saldırı nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralandı. Aile ve saldırgan gruptan en az 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ailenin saldırganlar hakkında şikayetçi olacağı öğrenildi.

WHATSAPP GRUBUNDA ORGANİZE EDİLDİ

Saldırganların "Kıpkırmızı 17. Alay" isminde oluşturdukları Whatsapp grubunda organize oldukları ortaya çıktı. Ortaya çıkan Whatssap grubu mesajlarında Sezai Kaya isimli kişinin "Kürtçe halay nerede çekiliyor. Öğrenin şunu kardeşler, gidin bir bakın, tam yer neresi" diye sorduğu görüldü. Batuhan B. ise "Dayı bir yerden geliyor. Biz de duyuyoruz" şeklinde cevap verdiği görüldü. Ardından Furkan Sökeli, düğün salonunun yerini bulduğunu belirterek, "Abi biz buradayız. 1 asayiş 1 trafik var. Şarkıları Türkçeye çevirdiler. Çalgıcılar İstanbul’dan gelmiş" ifadeleriyle mesajlara devam ettiği görüldü. Şalteri indirdiklerini belirten Sezai Kaya, "Gereken yapıldı. Ses kesildi kardeşler" dedi. Hüseyin Efe ise, "Kısıldı reis sıkıntı yok" cevabını verdi. Sezai Kaya, "Olay tamam üstümüze düşeni yaptım. Benim Kürt alerjim çok fazla" şeklinde yazdığı görüldü.

.

Saldırgan "17. Alay" taraftar grubu üyelerinin Facebook ve Whatsapp üzerinden örgütlendikleri ortaya çıktı. Facebook'ta grup üyeleri kişisel hesaplarından tehdit mesajları yayınladıkları görüldü. "17. Alay" taraftar grubu üyesi Sezai Kaya, saldırıyla ilgili, "Bu memlekette Kürt müziği çalınmaz çalınamaz. Bu akşam buna engel olan Çan gençliğini anlayan Harun Başkan ve Murat Okan Başkan hepinizden Allah razı olsun, bizi kırmadınız, teşekkür ederiz. Konu memleket ise her daim biriz. Bu memleket boş değil burası harbi çukur... Şahsım ve kardeşlerim adına hepinize teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

Kaya'nın teşekkür ettiği Murat Okan'ın AK Parti Çan İlçe Başkanı olduğu, "Harun Başkan" isimli kişinin ise CHP’li Çan Belediyesi Başkanı Harun Arslan olduğu öğrenildi.

IRKÇI YORUMLAR

Kaya'nın paylaşımının altında ise çeşitli ırkçı yorumlar yapıldığı görüldü. Kaya’nın paylaşımının altına Ahmet Öztürk, "Hayali Kürdistan olanın sonu kabristan olur" yorumunu yaparken, Hakan Dayı adlı kullanıcı, "Buradan ilçemizi yönetenlere bir ricam olacak. Hassas zamandan geçiyoruz. Bu akşamki düğünde ses aşırı yüksekti, tahrik edici, bütün Çan'a duyuruldu. Kimse bilmiyor, bu gece bazı gruplardan çok ses geldi bize. Engel olduk, bu gece sıkıntılı geçerdi, önüne geçtik. Çan'da bundan sonra olacak bu tarz düğünlerde önlem alınsın" ifadelerini kullandı. Samed Dayı ise "Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti reis, herkes ayağını denk alacak" şeklinde tehdit içerikli yorumda bulundu.

CHP’li Çan Belediyesi Başkanı Harun Arslan'ın Hakan Dayı'nın oğlu olan Samed Dayı'nın nikahını kıydığı açık kaynak paylaşımlarında görülüyor. 

Caption

(MEZOPOTAMYA AJANSI)