Kurtuluş İttifakı'ndan 'Suriyeli sığınmacılar' bildirisi

Kurtuluş İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanlarının imzasıyla yayınlanan bildiride, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'den gönderilmesi gerektiği savunuldu.

Abone ol

DUVAR - Kurtuluş İttifakı'nı oluşturan Yurt Partisi, Doğru Parti, Adalet Partisi ve ATA Parti Genel Başkanları, Suriyeli sığınmacılara ilişkin ortak bir bildiri yayınladı. 

Genel Başkanlar Saadettin Tantan, Rıfat Serdaroğlu, Vecdet Öz ve Namık Kemal Zeybek’in imzasını taşıyan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"BOP yetkilileriyle, AKP iktidarının Türkiye’nin başına sardığı yerleşmeci sığınmacılar belasından bir an önce kurtulmalıyız! Bizler, ülkemizi içine sürüklendiği tehlikeli gidişten kurtararak, yeniden Atatürk’ün Cumhuriyet değerleri çizgisinde yükseltmek üzere bir araya gelerek 'Kurtuluş İttifakı' adıyla bir birliktelik kurduğumuzu, bu ittifakın bizim gibi düşünen siyasi partilere, derneklere, vakıflara, topluluklara, platformlara, kişilere açık olduğunu kamu oyunun bilgisine sunmuştuk. 

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun, Suriyeli yerleşmeci sığınmacılar konusunda partisinin 3 Temmuz 2024 günkü grup toplantısında, ‘Zoraki misafirliğin sonuna gelinmiştir’ diyerek yaptığı ‘milli mutabakat’ çağrısıyla ‘eylem planına’ olumlu yaklaştığımızı, parti çıkarlarını değil ülke yararlarını öne alan partiler olarak işbirliğine hazır olduğumuzu kamu oyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz."