Kurum: Marmara Denizi'ni 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj temizliği töreninde, "2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "müsilaj seferberliği" kapsamında Kadıköy Caddebostan'da düzenlenen programda, Marmara Denizi'nin 'Koruma Alanı' ilan edileceğini açıkladı.

Caddebostan'daki törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bakan Murat Kurum katıldı. Fotoğraflar: AA

"Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için, Türkiye'nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz" diyen Bakan Kurum şöyle devam etti: "Marmara Denizimizi inşallah en hızlı şekilde temizleyecek, en duru haline hep birlikte kavuşturacağız. Sorunun çıktığı ilk andan itibaren süreci titizlikle takip ettik. Bu süreci illerde valiler ve belediyelerimizle birlikte STK'larla, sanatçılarla, vatandaşlarla ortak bir akılla yöneteceğiz. Stratejik eylem planı hazırlayacağız, aslında hazırlandı, belediyelerin görüşüne sunacağız. İllerde valiliklerin koordinasyonunda süreci yöneteceğiz. Marmara denizini koruma alanı ilan edeceğiz. 2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız. Marmara Denizi'mizi kurtaracağız ve kaderine terk etmeyeceğiz." (HABER MERKEZİ)