Kütahya'da keşif: 2 bin yıllık makyaj malzemeleri bulundu

Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, Roma dönemi kadınların 2 bin yıl önce kullandığı bijuteri ürünleri ve makyaj malzemeleri gibi kozmetik ürünlerine ait kalıntılar gün ışığına çıkarıldı.

DUVAR - Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, Roma dönemi kadınların 2 bin yıl önce kullandığı bijuteri ürünleri ve makyaj malzemeleri gibi kozmetik ürünlerine ait kalıntılar gün ışığına çıkarıldı.

AA'da yer alan habere göre, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012'de dahil edilen, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapan antik kentteki kazılar, Kütahya Valiliğinin desteğiyle, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından Gürok Turizm ve Madencilik ile Halk Yatırım sponsorluğunda sürdürülüyor.

Haberin Devamı
Anket: CHP birinci parti, İYİ Parti eridi Cem Küçük'ten en düşük emekli maaş zammı kulisi: En karanlık dönem Benzin ve motorinde tabela 'uçtu': 5 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları Havalimanlarında yeni dönem: Uçağa binmenin yeni kuralları yasalaştı SGK uzmanı açıkladı: Emekliye ek zam kulisi Merih Demiral için istenen ceza belli oldu