Kütahya'da Tunç Çağı'ndan kalma haşhaş ve nohut taneleri bulundu

Kütahya'da, termik santral sahasında yer alan höyükte yürütülen kurtarma kazısında, yanarak korunmuş hububat taneleri gün ışığına çıkarıldı.

DUVAR - Kütahya'da Seyitömer Höyüğü'nün altındaki 12 milyon tonluk linyit rezervinin ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk olarak 1989 yılında başlatılan kazı, Çelikler Holding sponsorluğunda Kütahya Müzesi Müdürlüğünce Dr. Arkeolog Sevgi Gürdal başkanlığında sürdürülüyor.

Kütahya Müze Müdürü Gürdal, mayısta başlayan kazı çalışmalarına arkeolog, antropolog, restoratör, mimar, mimari restoratör ve seramik uzmanından oluşan 25 uzman personel ve 50 kişilik işçi grubuyla devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl kazı sezonunda Orta Tunç Çağı ve Erken Tunç Çağı tabakalarında çalıştıklarını belirten Gürdal, "Ağırlıklı olarak Erken Tunç Çağı'nın en erken tabakalarında, yani höyüğün ilk yerleşimlerine ağırlık verdik. Bu çalışmalar esnasında höyüğün mimarisi, günlük yaşam ve tarım ürünleriyle ilgili çeşitli bilgiler elde ettik" dedi.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'altın ve konut' uyarısı: Cebinde TL’si olanlar… Gayrimenkul yatırımında işler tersine döndü: Bas bas euroları dönemi Deniz Zeyrek'ten asgari ücret kulisi: Konuşulan rakamı paylaştı Rakam değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak? CEO'su açıkladı: Togg'a Çinli ortak mı geliyor? Meclis'te kabul edildi: İşte Noterlik Kanunu'yla gelen yenilikler