Kuzeni anlattı: Erhan'ı hastaneye götürmemize izin verilmedi

Van Başkale'de sigara kaçakçılığı yaparken asker tarafından vurulan Erhan Görür'ün kuzeni Musa Görür: Gelin bizi alın diye aradı ama asker oldukları bölgeye girişimize dört saat izin vermedi.

Abone ol

VAN - Van’ın Başkale ilçesinin Kaşkol Mahallesinde, 14 Haziran’da askerler tarafından açılan ateş sonucu öldüğü iddia edilen 20 yaşındaki Erhan Görür’ün amcasının oğlu Musa Görür, “Erhan göz göre göre öldürüldü. Yaralıyken alıp hastaneye götürmemize askerler izin vermedi” diye konuştu.

Görür’ün kuzeni 35 yaşındaki Musa Görür, Erhan Görür'ün ölümünden askerleri sorumlu tuttu. Musa Görür: “Olay gece saat 1 sıralarında gerçekleşti. Erhan ve Saim evimize 400 metre mesafede vuruldu. Yaralıları almak için harekete geçtik. Erhan yaralı halde bizi aradı. ‘Gelin bizi alın, askerler bizi vurdu’ diyerek yardım istedi. Biz köylüler ile birlikte Erhan’ın tarif ettiği yere gittiğimizde etrafı askerler tarafından çevrilmişti ve olay yerine gitmemize izin verilmedi. Sabaha doğru saat beş gibi girmemize izin verdiler. Ama aradan 4 saat geçtiği için oraya gittiğimizde Erhan ölmüştü.”

Görür’ün annesi de İHD Van Şubesi'ne yaptığı başvuruda oğlunun ölümünden askerleri sorumlu tutmuştu. (DUVAR)

Askerler tarafından vurulan Görür'ün ailesi: İki karton kaçak sigaranın cezası ölüm müdür?

Kaşkol'da yaralı kurtulan Yılmaz: Erhan'ı vurdular, bana yaralıyken işkence ettiler