Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki 'yüzey akması' inceleniyor: En tehlikeli iki yer

Bilim insanları Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Bolu ve Çankırı arasındaki bir bölümünde yüzey akmasının nedenlerini araştırıyor. Uzmanlar, fayın en tehlikeli noktası konusunda da açıklamalarda bulundu.

DUVAR - Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın İsmetpaşa segmentinde Bolu'nun Gerede ile Çankırı'nın Kurşunlu ilçeleri arasındaki yaklaşık 60 kilometrelik bölüm, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Yıldız Teknik Üniversitesi araştırma görevlisi Alpay Özdemir, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim görevlisi Recep Tayyib İrgüren ile Almanya ve Fransa'dan gelen bilim insanlarının katılımıyla 6 kişilik ekip tarafından inceleniyor.

Haberin Devamı
Çarşamba gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Ülke puanını Szymanski'nin golü kurtardı: Sıralama belli oldu Öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler belli oldu Haniye'ye suikast: 'İsrail nasıl İran’ın bu kadar derinine girebildi?' Hamas lideri Haniye'nin İran'daki son görüntüleri paylaşıldı Kredi kartlarında bir dönem sona erdi: Bankalar da tahmin etmemişti...