Kuzey Kıbrıs İçişleri Bakanı Öztürkler: Muhaceret affı önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek

Kuzey Kıbrıs İçişleri Bakanı Öztürkler, önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini söylediği yeni muhaceret affının genel bir af şeklinde daha kapsayıcı olacağını belirtti.

Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, yakın zamanda çıkarılan muhaceret affının önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini söyledi. Son dönemde adanın kuzeyinden 1000’e yakın yabancının sınır dışı edildiğini belirten Öztürkler, yeni muhaceret affının genel bir af şeklinde daha kapsayıcı olacağını dile getirdi. 

Kıbrıs Türk medyasında yer alan yeni bilgilere göre Öztürkler, “Polis Genel Müdürlüğümüz ve Güvenlik Kuvvetlerimizle istişare içerisinde, onların raporları doğrultusunda ve muhaceret sistemimizde yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bu konuda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Geçen hafta itibariyle baktığımızda 1000’e yakın yabancının ülkeden deport edildiğini söyleyebilirim” dedi. 

'SIFIR TOLERANS NOKTASINDAYIZ'

İçişleri Bakanı, ülke güvenliği ve huzurunu tehdit eden, suça karışmış, kaçak yaşama alışmış yabancılar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması, ülkede kayıtlılığın sağlanmasına yönelik ciddî adımlar atılacağını açıkladı. Öztürkler, “Bu konuda sıfır tolerans noktasında olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu ülkenin kendine has kanunları, kuralları vardır. Burada kalmak isteniyorsa bu kurallara uyulmalıdır” dedi.

Öztürkler ayrıca, önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini söylediği yeni muhaceret affının genel bir af şeklinde daha kapsayıcı olacağını belirterek şöyle konuştu: “Bir yandan ülkede düzensiz kalan ve suça karışan yabancıları deport ediyoruz. Diğer yandan ülkelerinde suça karışmış kişilerin ülkeye girişine engel koyuyoruz. E-Vize çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun tamamlayıcısı olarak da genel kapsamlı bir Muhaceret Affı’nı yürürlüğe koyuyoruz. Ülkede bir nedenle cezaya düşmüş veya yurt dışındayken cezaya düşmüş yabancıların muhaceret affını son bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum."