Kuzey Kıbrıslı öğrencilerin cenazeleri naklediliyor

Kuzey Kıbrıs Başkanlığı, Adıyaman'da İsias Otel enkazında 16 Kuzey Kıbrıs vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Cenazelerin, Kuzey Kıbrıs'a nakledildiği belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremde yıkılan ve içerisinde spor müsabakaları için Kuzey Kıbrıs'tan gelen öğrencilerin de bulunduğu Adıyaman'daki İsias Otel'in enkazında 1'i Türkiye vatandaşı 17 kişinin naaşına ulaşıldı. Mağusa Türk Maarif Koleji'nden voleybol takımı ve öğretmenlerin oluşturduğu gruptan cesedine ulaşılanların kimliği aileler ve resmi makamlar tarafından belirlendi. Kuzey Kıbrıs Başkanlığı'nın açıklamasında, "İsias Otel enkazında yürütülen arama- kurtarma çalışmalarında KKTC kafilesinde bulunan çocuklarımızdan dördünün daha naaşına ulaşmış bulunuyoruz. Yaşanan bu kayıpla Adıyaman’daki KKTC vatandaşı kayıp sayımız 16’ya yükselmiştir" denildi.

Enkazdan çıkarılan naaşlar Kıbrıs'a ulaşırken, birçok noktada bugün cenaze töreni düzenleniyor. Kimliği açıklanan öğrenci ve öğretmenlerin isimleri şöyle: Pamir Konuklu, İbrahim Yakula, Doruk Akın, Lavin Kalaycı, Duygu Kalaycı, Özgür İçme, Fahri Arkar, Alp Akın, Abide Dağlı, Mülkiye Dağlı, Osman Çetintaş, Mert Niyazi Topukçuoğlu, Kağan Selim İş ve Hasan Bilgen ve Aras Aktuğralı’nın cansız bedenine ulaşıldı.

BAROLAR BİRLİĞİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, bina güvenliği tartışılan, aralarında Kıbrıslı Türk kafilenin de bulunduğu onlarca kişinin öldüğü İsias Otel ile ilgili Türkiye Barolar Birliği’nin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Esendağlı, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Yurttaşlarımızda haklı olarak bu facianın sorumlularından yargı önünde hesap sorulması, bu acı ölümlerde payı olan hiç kimsenin cezasız kalmaması beklentisi vardır. Kendimizi oluşan bu beklentinin doğrudan muhatabı olarak görüyoruz. Az önce, Türkiye'de bu konuda suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlatmış olan Türkiye Barolar Birliği'nin Başkanı Av. Erinç Sağkan ile görüştüm.

Yargısal sürecin başlatılması ve takibinde bize ve yakınlarını, evlatlarını kaybeden ailelerimize T.B.B. tarafından her türlü hukuki destek verilecek ve tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde yargısal süreçte doğru adımların atılmasını sağlayacağız.Aynı şekilde Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır da TMMOB ile enkaz alanından numune alınması ve bilirkişilik süreci ile işbirliği içerisinde hareket etmek üzere temas kurmuştur." (DIŞ HABERLER)