Kuzey Kıbrıs'ta yerel seçim sonuçları belli oldu

KKTC'de yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre CTP 7, UBP 6, bağımsızlar 3, DP ve TDP ise 1'er belediyeyi kazandı.

Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün yapılan yerel seçimlerin sonuçları netleşti. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, iktidardaki UBP, DP ve YDH (Yeniden Doğuş Parisi) koalisyonunun ittifak halinde girdikleri seçimde, UBP 6, DP 1 ve destekledikleri 1 bağımsız aday belediye başkanlığı kazandı.

Ana muhalefet partisi konumundaki CTP 7 belediye başkanlığı alırken, başkent Lefkoşa'da 2 dönemdir belediye başkanlığını yürüten TDP'li Mehmet Harmancı koltuğunu korudu.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülkedeki 208 bin 236 kayıtlı seçmenin, 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy kullandığını, seçimlere katılım oranının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 68,85 olarak gerçekleştiğini açıklamıştı.

YSK, yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullandığı belediye meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine ilişkin seçim sonuçlarının sayımın da tamamlanmasıyla açıklanacağını duyurdu.

BAŞBAKAN ÜSTEL: KAYBIMIZ YOK

AA7nın aktardığına göre, sonuçların netleşmesinin ardından basın açıklaması yapan Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, partisinin koalisyon ortağı DP ile 7 belediye başkanlığı aldığını, destekledikleri bir bağımsız adayın da seçilmesiyle 8 belediye başkanlığı kazandıklarını vurguladı, "Bu seçimde kaybımız yok" dedi.

Ana muhalefetteki CTP'nin Genel Başkanı Tufan Erhürman da CTP'nin 7 belediye başkanlığı kazandığını, 6 ilçeden 3'nü CTP'li başkanların yöneteceğini söyledi. 

Başkent Lefkoşa'da 3. kez başkanlığı kazanan TDP'li Mehmet Harmancı ise sonuçların belli olmasının ardından seçmenlerine hitap etti. İktidar ve ana muhalefet partisinin adaylarına karşı yarışarak zor bir süreçte seçimleri kazandıklarını ifade eden Harmancı "Biz bu sonucu biliyorduk çünkü halka güveniyorduk. Lefkoşalıların gözündeki ışığı gördük. Lefkoşalının sevgisini gördük. Lefkoşa bizim aşkla bağlı olduğumuz bir şehir ve Lefkoşa burada bizi sahipsiz bırakmadı" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)