Laboratuvardan gıda analiz manzaraları: 5 bin numuneden 500'ü sorunlu

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Gıda Mühendisi Dr. Berrin Şenöz, yılda yaklaşık 5 bin gıda numunesini analiz ettiklerini, yüzde 5- 10 civarında sorunlu ürün çıkabildiğini belirtti.

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda Türkiye'de üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların kanserojen miktarı, katkı maddeleri, besinin sahicilik değeri, katkı, orijin tespiti, taklit ve tağşiş, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ambalaj, ağır metal analizleri yapılıyor.

Haberin Devamı
MasterChef Onur ne kadar ödül kazandı: Canlı yayında açıklanmamıştı En çok kazanan YouTuber'lar belli oldu: Birinci sırada kim var? İslam Memiş'ten '24 saat' uyarısı: Cebinde altın ve döviz olanlar... Yarış kızıştı: Faizsiz limit 55 bin TL'ye yükseldi Türkiye’de en çok satılan SUV modelleri: Çinliler zirveyi zorluyor Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı: Sıcaklıklar düşüyor