Laboratuvardan gıda analiz manzaraları: 5 bin numuneden 500'ü sorunlu

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Gıda Mühendisi Dr. Berrin Şenöz, yılda yaklaşık 5 bin gıda numunesini analiz ettiklerini, yüzde 5- 10 civarında sorunlu ürün çıkabildiğini belirtti.

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda Türkiye'de üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların kanserojen miktarı, katkı maddeleri, besinin sahicilik değeri, katkı, orijin tespiti, taklit ve tağşiş, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ambalaj, ağır metal analizleri yapılıyor.

Haberin Devamı
Uzman isimden 'pazartesi' uyarısı: Altın yükselecek mi düşecek mi? Eski hakemlerden net yorum: Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı doğru mu? Hükümet harekete geçti: 400 bin kişinin borcu silinecek BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Akaryakıtta tabela değişti: 25 Kasım benzin, motorin ve LPG fiyatları Esnaf küçük kira büyük: İstanbul'un yeni binalarında onlara 'yer' yok