Laboratuvardan gıda analiz manzaraları: 5 bin numuneden 500'ü sorunlu

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Gıda Mühendisi Dr. Berrin Şenöz, yılda yaklaşık 5 bin gıda numunesini analiz ettiklerini, yüzde 5- 10 civarında sorunlu ürün çıkabildiğini belirtti.

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda Türkiye'de üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların kanserojen miktarı, katkı maddeleri, besinin sahicilik değeri, katkı, orijin tespiti, taklit ve tağşiş, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ambalaj, ağır metal analizleri yapılıyor.

Haberin Devamı
Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi