Le Cordon Bleu İstanbul'un 6. gastronomi buluşması gerçekleştirildi

Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul'un her yıl düzenlediği gastronomi buluşmalarının 6'ncısı Fransız Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Abone ol

DUVAR - Mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu İstanbul, 25 Nisan Perşembe günü gastronomi buluşmalarının 6’ncısını gerçekleştirdi.

Fransız Sarayı’ndaki buluşmaya, Le Cordon Bleu İstanbul mezunu şefler, sektörün önde gelenleri ve basın mensupları katıldı. Katılımcılar, bu yılın teması olan “Toque’lu Yıldızlar” ışığında, 2024 Gastronomi Trendleri üzerine bilgi ve görüşlerini paylaştılar.

'MEZUNLARIMIZ MİCHELİN VE GAULT & MILLAU ÖDÜLLERİNE LAYIK GÖRÜLDÜ'

Le Cordon Bleu İstanbul Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, yaptığı açılış konuşmasında şöyle konuştu:

"Türkiye gastronomi dünyasına damgasını vuran Michelin ve Gault&Millau rehberlerinin ülkemize girmiş olması ve mezunlarımızın bu ödüllere layık görülmesiyle onlarla aynı heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. Dünyanın sayılı mutfak sanatları okullarından biri olan Le Cordon Bleu İstanbul, her başarı öyküsü ile daha da güçleniyor. 129 yıllık mutfak eğitimi, tecrübe ve disiplinimizle, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yepyeni yıldızların kendi öykülerini yazmalarına yardım edeceğimizi biliyoruz. Bu yolculukları keyifle izliyoruz. Önceki nesillerin bizlere bıraktıklarını gelecek nesillere aktaracak olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” 

Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şef Erich Ruppen de, Le Cordon Bleu İstanbul ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin birçok yerel ve uluslararası Michelin yıldızlı restoranlarda staj imkanı bulduklarını belirtirken, “Michelin yıldızlı bir restoranda çalışmanın cazibesi yalnızca bu tür kuruluşlarla ilişkilendirilen prestijde değil, aynı zamanda sundukları benzersiz öğrenme fırsatlarında da yatmaktadır” diye konuştu. 

Le Cordon Bleu İstanbul'un mezunlarının mesleki eğitimlerinin yanı sıra sektördeki tecrübelerini de paylaştıkları buluşmada, İstanbul Frankie Mutfak Şefi Aykut Doğanok, TURK Fatih Tutak Kısım Şefi Mahmut Can Kızılbay, Neolokal Pasta Şefi Egem Aras, The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi Hakan Süve ile İnari Omakase’nin kurucusu Aycan Akdağ, 2024 yılının gastronomi trendleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu.