Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa'yı yaparken kullandığı teknik ortaya çıktı

Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosunun çok küçük bir bölümünün kimyasal yapısını inceleyen bilim insanları, sanatçının kullandığı yağlı boyanın tarifinin farklı olduğunu ortaya çıkardı.

DUVAR - Bilim insanları, İtalyan mucit, mimar ve ressam Leonardo Da Vinci’nin dünyaca ünlü başyapıtı Mona Lisa portresini yaparken kullandığı tekniklere ilişkin yeni bulgular elde etti. Araştırmanın sonuçları Amerikan Kimya Derneği (American Chemical Society) dergisinde yayımlandı.

Fransa ve İngiltere’den araştırmacılardan oluşan ekip, sağ üst köşesinden insan saç telinin çapı kadar küçük bir bölümünün kimyasal yapısını X-ray ışığı altında inceledi. Sanatçının kavak pano üzerine temel katman olarak kullandığı yağlı boyanın tarifinin farklı olduğunu ortaya çıkaran ekip, tablonun ilk boya katmanında nadir rastlanan bir bileşim olan plumbonakrit kimyasal maddesine rastladı.

Haberin Devamı
Konut piyasası: İstanbul'da en çok değer kazanan ve kaybeden ilçeler SGK'den 400 bin TL faizsiz konut kredisi: İşte şartlar İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı: Muhteşem üçlü... Uzmanından 'kesin yapın' uyarısı: Maaşınız yüzde 35 düşebilir Akaryakıt fiyatları güncellendi: 30 Temmuz benzin, mazot fiyatları Uzmanı anlattı: Fırsat arayanlar bu dairelere dikkat