Leonardo DiCaprio'ya soruldu: Ne iş yapıyorsunuz?

Pras Michel adlı rapçi için mahkemede tanıklık yapan Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio'ya bir avukat, "Ne iş yapıyorsunuz?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - Malezyalı kaçak yatırımcı Jho Low ile bağlantısı olması nedeniyle geçtiğimiz ay FBI tarafından sorguya çekilen Leonardo DiCaprio, şimdi de Pras Michel adlı rapçi için mahkemede tanıklık yaptı. DiCaprio'ya bir avukatın, "Saçma bir soru olacağını bilsem de sormak zorundayım, ne iş yapıyorsunuz?" diye sorması gündem oldu.

Ntv'nin haberine göre, Malezyalı yatırımcı Jho Lo'dan ABD'li siyasetçilere rüşvet vermek üzere para almakla suçlanan rapçi Pras Michel, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Washington'daki davada tanıklık yapan Dicaprio'nun da hiçbir şekilde yasal olmayan bir işe karışmadığı belirtildi. 

Daha önce hakkında arama emri olan yatırımcı ile ilgili sorguya çekilen oyuncu, Bloomberg'in haberine göre 2018 yılında da yetkililer tarafından sorgulanmıştı.  JHo Low, yaklaşık 4,5 milyar dolar değerinde kara para aklamakla suçlanıyor.

Ne olmuştu?

Leonardo DiCaprio, JHo Low ile 2010 yılında bir gece kulübünde tanıştı. Raporlara göre oyuncu, "Onun için çalışıyordum ve bu iş sosyalleşmemize de sebep oldu. Birbirimizi daha çok görmeye başladık" dedi. İkilinin 1 milyar doları aşan bir bütçelik bir film prodüksiyonu yaratma ve DiCaprio'nun filmlerinden esinlenen Warner Bros tema parkları kurma fikirleri olduğu biliniyor. İkili ayrıca Belize'de çevre dostu bir otel de inşa etmek istiyordu.

Ayrıca yatırımcının DiCaprio'nun rol aldığı Oscar ödüllü "Para Avcısı" filmini finanse ettiği ve oyuncuya aralarında Marlon Brandon’a ait 600 bin dolarlık Oscar heykeli ve  9 milyon dolarlık Jean-Michel Basquiat tablosu olduğu lüks hediyeler verdiği biliniyor.