Lewis Hamilton şövalye ilan edildi, 'Sir' unvanı kazandı

İngiltereli F1 sürücüsü Lewis Hamilton, 2. Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi ve 35 yaşında 'Sir' unvanına layık görüldü. Hamilton, bu unvana aktif sporcu iken erişen ilk F1 pilotu oldu.

Abone ol

DUVAR - Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, Birleşik Krallık tarafından şövalye ilan edildi ve 'Sir' unvanı verildi.

Birleşik Krallık hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Hamilton, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından Yeni Yıl Onur Listesi'ne dahil edildi. 35 yaşındaki dünya şampiyonu sürücü, motor sporlarındaki başarıları ve katkılarından dolayı bu unvana layık görüldü.

Açıklamada Hamilton'ın bu yıl da şampiyon olarak, Alman Michael Schumacher'in 7 kezle "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot" rekorunu egale ettiği belirtildi ve sportif başarıların yanı sıra hayır kurumlarına verdiği desteğin önemi de vurgulandı. İngiliz pilot 2008'de ilk şampiyonluğunu kazanmasının ardından da Britanya İmparatorluk Nişanı'na layık görülmüştü.

DÖRDÜNCÜ ŞÖVALYE PİLOT

Lewis Hamilton, Stirling Moss, Jackie Stewart ve Jack Brabham'ın ardından şövalye ilan edilen dördüncü Formula 1 pilotu oldu. Formula 1'in en çok yarış kazanan (95) ve en çok "pole" pozisyonu elde eden (98) sürücüsü konumundaki Hamilton, aktif sporcu iken şövalye unvanı kazanan ilk pilot oldu.

Hamilton BBC tarafından da yılın spor kişisi seçilmişti. (AA)