Leyla ile Mecnun yeniden izleyiciyle buluşuyor

Leyla ile Mecnun izleyiciyle tekrar buluşacak. Dizinin eski bölümleri her pazartesi yayınlanacak.

Abone ol

DUVAR - Senaryosunu Burak Aksak'ın yazdığı, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün üstlendiği ve TRT 1'de 3 sezon yayımlanan komedi türündeki televizyon dizisi Leyla ile Mecnun, bugün itibarıyla izleyiciyle yeniden buluşacak. 104 bölümden oluşan dizinin her hafta pazartesi günü iki bölümü birden ekranlara gelecek.

TRT, daha önce de korona virüsü nedeniyle evde kalanlar için nostaljik dizilerini ekrana taşıyarak, 1993 yapımı Ferhunde Hanım ve Kızları dizisini hafta içi her sabah saat 11.30’da yayımlamaya başlamıştı. Cumartesi gününü de “Nostaljik Diziler Günü” ilan eden TRT, eski dizilerini peş peşe yayınlıyor.

Her hafta pazartesi günleri TRT 1’de ekranlara gelecek diziler şöyle:

20.00 - Yedi Numara

21.50 - Yeşil Deniz

23.50 - Leyla ile Mecnun

DİZİ NEDEN YAYINDAN KALDIRILMIŞTI?

Leyla ile Mecnun, 2013 yılında dizi ekibinin Gezi Parkı eylemlerine destek verdiği iddiasıyla yayından kaldırılmış, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürlüğü’nden aldığı bilgiyle dizinin sona ermesinin Gezi olaylarıyla ilgisi bulunmadığını belirterek, “Yayıncı tüm kuruluşlarda olduğu gibi TRT’de de bir programın yayından kaldırılmasında izlenme oranları, programın maliyeti, program/ekip değişiklikleri, yayın akışları gibi hususlar dikkate alınıyor. ‘Leyla ile Mecnun’un yayından kaldırılmasında da bu kriterler etkili olmuş. Gezi Parkı eylemlerinin, dizinin yayından kaldırılmasıyla ilgisi yok. Ayrıca oyuncularına, teknik ekibe veya yapımcı firmaya direnişe destek vermemeleri yönünde bir baskı da yapılmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Arınç’ın açıklamalarının ardından, dizinin senaristi Burak Aksak da, “Evet, ilk sezon reytingimiz yoktu, ama üçüncü sezonda ciddi biçimde yükseldi. Biz devam eder diye düşünürken, sezon başında ‘Kaldırıldı’ açıklaması yapıldı. Diğer yandan Gezi olaylarıyla ilgili hiçbir şey söylenmediği, baskı yapılmadığı doğru” demişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)