LGBTİ örgütleri: OHAL cenderesini birlikte aşacağız

Yedi şehirden 12 LGBTİ örgütü Cumhuriyet ve HDP için ortak açıklama yaptı: Toplumsal barış ve adalet tek seçeneğimiz.

Abone ol

DUVAR- İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale, Giresun ve Mersin’den 12 LGBTİ örgütü son dönemde basına ve muhalefet partilerine dönük operasyonlara ilişkin ortak açıklama yayımladı.

Uzatılan gözaltı süreleri ile işkencenin hiç olmadığı kadar yaygınlaştığını belirten örgütler, 'Cezaevlerinden sokaklara bütün alanlarda kolluk kuvvetlerinin baskısı hayatlarımızı ve temel insan haklarımızı tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

"Basın yayın kuruluşlarına, HDP’ye, DBP’ye ve tüm siyaset alanına müdahaleler kabul edilemez. Bir an önce gözaltı ve tutuklamalara son verilmesini talep ediyoruz” diyen örgütlerin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'İKTİDAR GRİYE HAPSETMEK İSTİYOR'

-Yirmi yılı aşan örgütlü mücadelemiz boyunca amasız ve fakatsız insan haklarını savunduk. Bütün etnik, kültürel, dinsel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan bu sistemin değişmesi gerektiğini vurguladık. Son yaşananlardan sonra bir kez daha mücadele çağrısı yapıyoruz.

-Basın özgürlüğü ve özgürce siyaset yapabilmek demokrasinin vazgeçilmezidir. Antidemokratik, baskıcı uygulamalar, tutuklamalar, işkence, kayyım, gazete kapatmalar bir bütün olarak hepimizi tehdit ediyor. Toplumsal barış, eşitlik, özgürlük ve adalet tek seçeneğimiz. Son dönemde iktidarın hayata geçirdiği uygulamalar bu seçeneği yok etmeye çalıştığı kadar, birlikte yaşam tahayyül ve olanaklarını yok ediyor, gökkuşağının bütün renklerini soldurmaya, hepimizi kasvetli bir griye hapsetmeye çalışıyor.

'BİZ DAHA ÇOĞUZ!'

-Renklerimizi soldurmaya çalışanlara inat mücadeleye devam edeceğiz. OHAL ve KHK cenderesini birlikte aşacağız. Biz, tüm cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, halk, inanç, etnik köken ve cinsiyetten insanlar, daha çoğuz!

-Basın yayın kuruluşlarına, HDP’ye, DBP’ye ve tüm siyaset alanına müdahaleler kabul edilemez. Bir an önce gözaltı ve tutuklamalara son verilmesini talep ediyoruz!

Açıklamayı hangi örgütler imzaladı?

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi, Flu Baykuş, Genç LGBTİ+, Gökkuşağı Giresun, Hêvî LGBTİ Derneği, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Kaos GL Derneği, Keskesor Amed LGBTİ, LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG), Mersin 7 Renk LGBTİ, Pembe Hayat, SPoD.

(HABER MERKEZİ)