Lice Davası’nda reddi hakim talebi reddedildi, duruşma ertelendi

1993 yılında 15’i sivil 17 kişinin öldürüldüğü olaylarla ilişkin görülen davada reddi hakim talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Aralık’a erteledi.  

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993 yılında 15 sivilin, bir askerin ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın’ın öldürüldüğü askeri operasyonla ilgili görülen davanın 13’üncü duruşması İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya katılan avukatları, savıcının bir önceki duruşmada verdiği mütalaa karşısında beyanlarını sunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti avukatların talebini reddedince söz alan avukat Yunus Muratakan, yargılama süresince keşif ve tüm tanık taleplerinin reddedildiğini, gerçek bir yargılama yapılmadığını belirterek reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme başkanının katılan avukatlarının sözünü sürekli kesmesi üzerine Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen tepki gösterdi ve bu aceleye anlam veremediğini belirterek “Kararın cebinizde olduğunu da düşünüyorum” dedi. Avukat Muratakan da yargılama boyunca defalarca heyetin değiştiğini ama mahkemenin tutumunun değişmediğini ifade etti.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, reddi hakim talebini reddetti. Bunun üzerine avukatlar neden itiraz ettiklerini ayrıntılı bir dilekçeyle heyetin değerlendirmesine sunacaklarını belirtti. Bu talebin değerlendirilmesi için İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi belirlendi.

Duruşma ise 7 Aralık 2018 tarihine ertelendi.

DAVADA NELER YAŞANDI?

2013 yılında başlayan davanın 27 Mart’ta görülen 12’nci duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, sanık Üsteğmen Tunay Yanardağ hakkında yaşamını yitirdiği için davadan düşürülmesini, dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu hakkında ise beraat kararı verilmesini istemişti. (Kaynak: Gazete Karınca)