Liderlere maske cezası

Korona virüsü nedeniyle halk için getirilen maske kuralı, Brezilya ve Bulgaristan'da liderler için de geçerli. Bulgaristan Başbakanı Borissov'a bir kilise ziyaretinde maske takmadığı için para cezası kesildi. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun maske takması için mahkeme kararı çıkarılmıştı.

Abone ol

DUVAR - Brezilya ve Bulgaristan'da, korona virüsü nedeniyle toplum içinde maske takılması kuralına uymayanlara getirilen para cezası liderler için esnetilmedi. Brezilya'da bir mahkeme, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun kamusal alanda maske takmamaya devam etmesi halinde para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Komşu Bulgaristan'daysa, bir kilise ziyaretinde maske takmayan Başbakan Boyko Borissov ve heyetine para cezası kesildi.

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, Borissov'a salı günü yaptığı kilise ziyaretinde maske takmadığı gerekçesiyle 300 lev (yaklaşık 1193 TL) para cezası kesildiğini açıkladı. "Başbakan'ın ziyareti sırasında Rila Manastırı'nda koruyucu maske takmayan herkese ceza kesilecek" diyen bakan, başbakanın yanı sıra o sırada yanında olan gazetecilere de ceza verildiğini söyledi. Bu sırada maskesiz görüntülenen din görevlilerine ceza kesilip kesilmediği ise bilinmiyor.

BOLSONARO HER GÜN 2 BİN 650 TL ÖDEMEK ZORUNDA

Benzer bir ceza, korona salgınını ciddiye almayarak Brezilya'da  50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Devlet Başkanı Bolsonaro için de gündeme gelmişti. Federal yargıç Judge Renato, Bolsonaro'nın maske kuralına uymayı reddettiği her gün için 2 bin reais (yaklaşık 2 bin 650 TL) para cezası ödemesi gerektiğine hükmetmişti. Sağcı liderin ekibiyse, kararı tersine çevirmenin yasal yollarını aradıklarını açıklamıştı.

ABD'den sonra en çok korona vakasının görüldüğü ikinci ülke olan ve ölü sayısının 52 bine yaklaştığı Brezilya'da, Bolsonaro'nun salgını başından bu yana 'ufak bir grip' diye hafife alıp ekonomiye öncelik vermesine karşı öfke giderek yükseliyor. (DIŞ HABERLER)

Bolsonaro'nun maske kullanması için mahkeme kararı çıkarıldı