Liman-İş: Karınca Lojistik'te üyelerimiz istifaya zorlanıyor

Liman-İş Sendikası, Karınca Lojistik'te depo müdürlerinin işçilerin e-devlet bilgilerini alarak, sendikadan istifaya zorladığını belirtti. Sendika, "Hak gasplarına karşı koyacağız" açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - Liman-İş'in yürüttüğü örgütlenme çalışması sonucu Karınca Lojistik deposunda çalışan işçilerin yüzde 65'i sendikaya üye oldu. Liman-İş'ten yapılan açıklamaya göre ağustos ayından itibaren sendika üyeliklerinin yoğunlaşmasıyla birlikte, depo müdürleri eliyle baskılar arttı.

İşçilerin müdürlerin odasına çağrılarak sendikadan istifaya zorlandığını, aksi halde işten atılmakla tehdit edildiklerini belirten Liman-İş Marmara Bölge Başkanlığı, kanıt olarak da e-devlet üzerinden ekran görüntüsü istendiğini aktardı. 

E-DEVLET BİLGİLERİ ALINIYOR

Tüm baskılara rağmen işçilerin tavrını sendikalaşmaktan yana koyduğu vurgulanan açıklamada, "Üyelerimiz depo içerisinde, müdürlerin işçilerin kişisel bilgilerini alarak e-devletlerine girdiğini, bu uygulamanın bilgisayara bakılarak tespit edilebileceğini, istifa ettiklerine ilişkin ekran görüntüsü istediğini sendikamızla defalarca paylaştılar. Sendikamız konuyla ilgili çeşitli girişimlerde dün olduğu gibi bugün de bulunmaktadır" denildi.

Karınca Lojistik işverenine bir kez daha sendika hakkına saygı duyulması çağrısı yapan Liman-İş, işçilerin de birlikteliklerini  korumasının önemine işaret ederek, "İşçilerin iş güvencesinin garantisi de sendikalı olmaktır. Üyelerimize dönük her türlü hak gaspı karşısında Liman-İş ailesi bütün olanakları ile yer alacaktır" duyurusunda bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)