Litvanya, olağanüstü hali Mart 2023'e kadar uzattı

Litvanya, Rusya ve Belarus sınırında uyguladığı olağanüstü hali 16 Mart 2023'e kadar uzatma kararı aldı.

Abone ol

DUVAR - Litvanya hükümeti, Belarus ve Rusya'nın Kaliningrad bölgesi sınırındaki olağanüstü hali 16 Mart 2023'e kadar uzattı.

AA'nın haberine göre, Litvanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı sonrası ilan edilen mevcut olağanüstü halin 16 Aralık'ta sona ereceği belirtildi.

Litvanya İçişleri Bakanı Agne Bilotaite, olağanüstü halin uzatılmasına onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Rusya ve Belarus'un "Litvanya'nın güvenliği için hala tehdit oluşturduğunu" söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını kınayan Bilotaite, "Orada insanlığa karşı suçlar işleniyor ve enerji altyapısına yönelik saldırılar yoğunlaşıyor. Uzun süreli güvensiz ve istikrarsız jeopolitik durum, Rusya ve Belarus makamlarının Litvanya'ya karşı hibrit saldırılar ve çeşitli provokasyonlar gerçekleştirmesi için koşullar yaratmaya devam ediyor" dedi.

Bilotaite, ayrıca, vize başvurusu yapmasına izin verilen Rusya ve Belarus vatandaşlarına daha sıkı bir vize rejiminin uygulanmaya devam edileceğini aktardı. (HABER MERKEZİ)