Litvanya'da cep telefonu uyarısı: Çin menşeli markalardan kurtulun

Litvanya Savunma Bakanlığı, sansür uygulanabileceğini savunarak Çin’de üretilen cep telefonlarının 'çöpe atılmasını' tavsiye etti. Açıklamada, "Satın alınmış olanlardan kurtulun" denildi.

DUVAR - Litvanya Savunma Bakanlığı, 'sansür endişelerini' gerekçe göstererek, ülke vatandaşlarına Çin'de üretilen akıllı telefonları satın almamalarını ve halihazırda bu cihazları kullananlara da 'telefonlarını çöpe atmalarını' tavsiye etti. Litvanya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, Çinli akıllı telefon devi Xiaomi tarafından üretilen ve Avrupa'da satışa sunulan akıllı telefonların 'Özgür Tibet', 'Yaşasın Tayvan'ın bağımsızlığı' veya 'demokrasi hareketi' gibi terimleri tespit etme ve sansürleme imkanına sahip olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?