Londra metrosunda patlama

İngiltere'nin başkenti Londra'da ikinci bomba paniği yaşanıyor. İngiliz polisi, metro ağının bir başka noktasını 'bir olaya müdahale edildiği' gerekçesiyle kapattı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da metroda sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından polis, yine metroda ikinci bir olaya müdahale edildiğini açıkladı. Emniyet, 'bir olay nedeniyle', Londra metrosunun Kensington ve Edgware Road istasyonları arasında şu hizmet vermediğini açıkladı.

Sabah saatlerinde kentin güneybatısındaki Parsons Green istasyonunda bir trenin içinde meydana gelen patlamaya ilişkin de yeni ayrıntılar açıklandı. 22 kişinin yaralandığı saldırıda ev yapımı bir bombanın patladığı ve polisin olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiği belirtildi.

'ALEV TOPU'

The Sun gazetesi, sabah meydana gelen patlamanın trende bırakılan bir çantadan kaynaklanmış olabileceğini iddia etti. Görgü tanıklarıysa trenin içinde bir 'alev topu' oluştuğunu aktardı. Bir görgü tanığı Twitter'da paylaştığı mesajda, "Parsons Green treninde patlama. Vagonda bir ateş topu uçtu. Açık kapıdan kendimizi dışarı attık" dedi.

Bir diğer tanık, çok sayıda kişinin yüzlerinin ve saçlarının yandığını aktardı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, yanmakta olan bir beyaz kova görülüyor.

İZDİHAM OLDU

Yolcuların istasyondan panik içinde kaçtığı, izdihamda bazı kişilerin yaralandığı belirtiliyor.

Londra metrosunun batı bölümündeki bir dizi sefer de iptal edildi.

Polis soruşturması sürüyor.