Londra'da maske zorunluluğu protesto edildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanan yüzlerce gösterici, cuma gününden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan maske zorunluluğunu protesto etti. Bazı göstericilerin "Maskelenmeyeceğim, takip edilmeyeceğim ve zehirlenmeyeceğim" yazılı pankartlar taşıdığı kaydedildi.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de maske zorunluluğunun yürürlüğe girmesine günler kala, maske kullanımının zorunlu hale gelmesini protesto eden yüzlerce kişi başkent Londra'da toplandı. Hyde Parkt'ta bir araya gelen göstericilerden bazıları maskelerin 'zihin kontrolü aracı' olduğunu iddia etti.

Maske kullanmanın zorunlu hale gelmesini protesto eden bazı kişilerin maske taktığı kameralara yansırken, bazı göstericilerin ise 5G'nin Covid-19'u yaydığını öne sürdüğü kaydedildi. Keep Britain Free isimli bir grup tarafından düzenlenen protestoda, göstericilerin "Maskelenmeyeceğim, takip edilmeyeceğim ve zehirlenmeyeceğim" yazılı pankartlar taşıdığı da görüntülendi.

Başbakan Boris Johnson, 24 Temmuz'dan itibaren alışveriş merkezlerinde ve mağazalarda maske takmanın zorunlu olacağını açıkladı. Downing Street'ten gelen açıklamada, maske takmamanın cezasının 100 pound (yaklaiık 860 TL) olacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)