Londra'da Scholz-Johnson buluşması: 'Putin'in ordusu batıyor'

Almanya ve İngiltere başbakanları Londra'da görüşmeleri sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde tren istasyonunun füzelerle hedef alınması görüşmede ele alındı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere'nin başkenti Londra'da Downing Street'te buluştu. İki başbakan görüşmeleri sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna'nın Donbass bölgesinin Donetsk yönetimine bağlı bölgede tren istasyonunun füzelerle hedef alındığı ve 39 kişinin saldırıda hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuşan Johnson şunları söyledi: "Doğu Ukrayna'daki tren istasyonuna yapılan saldırı, Putin'in bir zamanlar övülen ordusunun battığı derinliği gösteriyor. Sivillere ayrım gözetmeksizin saldırmak bir savaş suçudur. Rusya'nın Ukrayna'daki suçları fark edilmeyecek veya cezasız kalmayacak."

'PUTİN SAVAŞ SUÇLARININ SORUMLULUĞUNU TAŞIYOR'

Scholz ise açıklamasında söz konusu saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Sivilleri öldürmek bir savaş suçudur ve bu savaş suçlarının sorumluluğunu Rusya Devlet Başkanı taşımaktadır. Boris Johnson ve ben bu değerlendirmeyi paylaşıyoruz. Rusya'yı bir kez daha ateşkesi kabul etmeye ve birliklerini geri çekmeye çağırıyorum. Bu savaşın bir an önce durdurulması gerekiyor." (DIŞ HABERLER)