Louvre'da askere palalı saldırı

Paris'teki Louvre Müzesi'nde polise pala ile saldıran bir kişiye asker ateş açtı. Saldırıda bir asker kafasından yaralanırken, saldırgan karnından vuruldu.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde bir kişiye asker tarafından ateş açıldı. Pala ile askere saldıran ve kafasından yaralayan saldırgana ateş açıldı. Polis, bir kişinin saldırdığını diğer kişinin ise şüpheli bulunup göz altına alındığını söyledi.

'ELİNDE BAVUL VARDI'

Bir polis kaynağı, şüphelinin müzenin alt katındaki hediyelik eşya dükkanına elinde bavulla girmeye çalıştığını söyledi.

Paris Emniyet Müdürü'nün yaptığı açıklamada vurulan şüphelinin çantasında patlayıcı madde bulunmadığı ve şüphelinin tek başına hareket ettiği, ikinci şüphelinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

'BIÇAKLI SALDIRI'

Polis tarafından yapılan bir diğer açıklamada saldırganın pala ile saldırı düzenlediğini söylendi.

AFP'ye konuşan olay yerindeki bir polis, şüphelinin 'Allahu Ekber' diye bağırdığını iddia etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: DURUM CİDDİ 

Fransız İçişleri Bakanlığı Twitter'dan 'ciddi bir güvenlik durumu' yaşandığını belirtirken, müze ve çevresi boşaltıldı. Louvre'un etrafının kordonla çevrildiği ve müzeye çıkan Palais Royal Musee du Louvre metro durağının kapatıldığı belirtiliyor.

Saldırganın uyruğu hakkında bakanlıktan yapılan açıklamada henüz ellerinde konuya dair bir bilgi olmadığı söylendi. (DIŞ HABERLER)