Lübnan: İsrail savaş uçakları hava sahamızı ihlal etti

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'e ait 1 keşif uçağının, bir süre başkent Beyrut'un üzerinde uçtuğu belirtildi. Daha sonra ise 4 savaş uçağının Lübnan hava sahasını ihlal ettiği duyuruldu.

Abone ol

DUVAR - Lübnan, İsrail ordusuna ait 1 keşif uçağı ve 4 savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail düşmanına ait 4 savaş uçağı perşembe günü Lübnan hava sahasını ihlal etti. Söz konusu uçaklar Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde dairesel uçuşlar gerçekleştirdikten sonra Beyrut'un batısından deniz üzerinden Lübnan semalarını terk etti" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, savaş uçaklarının ihlalinden önce yine İsrail'e ait 1 keşif uçağının denizden Lübnan hava sahasına girdiği, Beyrut üzerinde bir süre uçuş yaptıktan sonra hava sahasından ayrıldığı belirtildi.

Ayrıca, İsrail uçaklarının ihlalleri konusunun Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ile koordineli şekilde takip edildiği ifade edildi.

Lübnan ordusu, 22 Ekim'de de İsrail'e ait bir insansız hava aracının Lübnan hava sahasını 5 dakika süreyle ihlal ettiğini duyurmuştu.

İsrail ve Lübnan, uzun süreli dolaylı müzakereler sonucunda 27 Ekim'de deniz sınırının belirlenmesi konusunda uzlaşarak anlaşma imzalamıştı. (HABER MERKEZİ)