Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar: 'İsrail, mancınıkla ateş topu atıyor'

İsrail basınına yansıyan haberlere ve sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, İsrail askerleri, Hizbullah'la karşılıklı saldırıların sürdüğü Lübnan'ın güneyine mancınıkla ateş topları fırlatıyor.

Abone ol

DUVAR - İsrail askerlerinin yangın çıkarmak için Lübnan'ın güneyine mancınıkla ateş topu fırlattığı iddia edildi. Basında ve sosyal medyada paylaşılan ve bir İsrail askerinin kaydettiği tahmin edilen görüntüde, İsrail askerlerinin mancınık kullanarak Lübnan sınırındaki beton duvarların üzerinden yanan alev topları attığı görüldü. The Times of Israel gazetesinin savaş muhabiri Emanuel (Mannie) Fabian da görüntüleri sosyal medya platformu X'teki  hesabından paylaşarak, "Sosyal medyada dolaşan görüntüler, İsrail askerlerinin Lübnan'da yangın çıkarmak için mancınık kullandığını gösteriyor" diye yazdı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Israel Hayom gazetesinin haberinde de İsrail askerlerinin, 'Hizbullah mensuplarının bölgede saklanmasını engellemek amacıyla kuru bitkileri ateşe vermek için' ateş topları fırlattıkları savunuldu. Haberde İsrail ordusunun daha önce 'molotof kokteyli' kullandığı da belirtildi. Sınırdaki duvarın arkasında kalan çalıların Hizbullah mensuplarının görülmesini zorlaştırdığı iddia edilen haberde, daha önce aynı amaçla insansız hava araçları ve bombaların kullanıldığı kaydedildi.

'DAHA AZ MALİYETLİ OLDUĞU İÇİN MANCINIK KULLANILIYOR'

İsrail askerlerinin daha az maliyetli olması nedeniyle mancınık kullandığına yer verilen haberde, 'mancınıkla yangın çıkarma saldırılarının' ordu komutanlarınca beğenilmediği, insansız hava araçları ve bombaların kullanılması kararı alındığına yönelik raporların olduğu ifade edildi. İsrail askerlerinin videosunun basında ve sosyal medyada yayıldığına işaret edilen haberde, videoyu izleyenlerin 'teknolojik açıdan gelişmiş İsrail ordusunun ilkel bir silah kullanması karşısında şaşırdığına' işaret edildi. 

İSRAİL: KUZEYDE 15 NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan, Lübnan’dan atılan füzeler ve engelleme çalışmalarında düşen şarapneller nedeniyle İsrail'in kuzeyinde 15 noktada yangın çıktığı bildirildi.  İsrail itfaiyesinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yönelik füze atışları ve füzeleri engellemek için yapılan müdahalelerde düşen şarapneller nedeniyle 15 ayrı noktada yangın çıktı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son bir saatte Lübnan'dan kuzey bölgelerine 40 füze atıldığı, 'bunların birçoğunun engellendiği, diğerlerinin de yangına yol açtığı ve iki kişinin hafif yaralandığı' duyuruldu.

HİZBULLAH'TAN TALİBA SAMİ ABDULLAH İÇİN İSRAİL'E MİSİLLEME SALDIRILARI

İsrail'e yönelik saldırılarını İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasından bu yana sürdüren Hizbullah da dün saha komutanının öldürülmesine misilleme olarak İsrail'in kuzeydeki onlarca hedefine ağır füzeler ve kamikaze insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun dün Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlenen hava saldırısında öldürülen saha komutanı Talib Sami Abdullah için yeni misilleme saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail'e ait kuzeyde yer alan el Zaura, Kela, Yoav, Katsia, Nafah, Sahel askeri üslerine yönelik kamikaze İHA, katyuşa ve İran yapımı Falak füzeleriyle saldırı düzenlediği ve hedeflerin tam isabetle vurulduğu aktarıldı. Ayrıca İsrail'in kuzey komuta merkezi olan David askeri üssü, kuzeydeki istihbarat üssü olan Mişar ve 210'uncu Golan Tugayı'nın bulunduğu Katsavia üssüne de kamikaze İHA'larla saldırı düzenlendiği kaydedildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)