Lübnan'dan İsrail'e onlarca roket fırlatıldı

İsrail'e, Lübnan'dan çok sayıda roketle saldırı düzenlendi. İsrail ordusu roketlerin büyük çoğunluğunu engellediğini öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine onlarca roket atılırken, İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin roketleri önlediği görüldü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru onlarca roket fırlatıldı. İsrail'e ait hava savunma sistemleri atılan roketlerden bazılarını imha etti. Önleyici roketler, havada ışık izleri bırakırken patlamalar sonucu etrafa parçalar saçıldı.

Gece sınır bölgesine en az iki defa aydınlatma fişeği fırlatan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, roketlerin büyük çoğunluğu önlendi.

Filistin'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan'daki Hizbullah örgütüyle çatışıyor. Hizbullah, Filistin'e destek için 8 Ekim 2023'te İsrail'e saldırlar başlatmıştı.

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikasta uğramasının ardından, Hizbullah'ı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" belirtmişti.

(ANADOLU AJANSI)