Macit'ten kalp cerrahının başka hastaneye görevlendirilmesine tepki

DEVA Partisi Erciş İlçe Başkanı Macit, ilçedeki hastanede görev yapan kalp cerrahının başka bir hastaneye görevlendirilmesinin ilçedeki hastaları mağdur ettiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partili Şahin İsmail Macit, Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uz. Dr. Bakytbek Kazybaev’in başka bir hastaneye görevlendirilmesine tepki gösterdi. 

Macit, Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne şu ifadelerle tepki gösterdi: "Van İl Sağlık Müdürlüğü’nden haksız görevlendirmeyi durdurmasını istiyoruz. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 6 tane kalp damar cerrahisi olmasına rağmen, Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'nde bulunan ve tek olan kalp damar cerrahisini yasağa aykırı bir şekilde geçici görevlendirmeyle ihtiyaç olmayan bir yere, ihtiyaç olan yeri mahrum bırakarak ve Ercişli vatandaşları mağdur ederek, zorunlu görevde olan doktoru teamüllere aykırı olarak yapılan görevlendirmeyi kabul etmiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu yaptırımdan vazgeçmesini ve yapılan yanlışa dur demesini talep ediyoruz. Erciş ilçemizin nüfusu yaklaşık 200 bin civarındadır. Yakın ilçeler Patnos, Ahlat, Adilcevaz, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinin ilçemiz Erciş'e yakın olması münasebetiyle sağlık hizmetlerini ilçemizde almaları ile birlikte nüfus günlük olarak 400 bin civarına yaklaşmaktadır. Buna rağmen tek bir kalp damar cerrahisinin de buradan Van'a görevlendirmesi akıl ile izahı zor olan durum ortaya çıkarmaktadır. Bu durum halkımızı sağlık hizmetlerinden mahrum bırakmaktadır. Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlıştan biran önce dönülür ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uz. Dr. Bakytbek Kazybaev yine kendi görev yeri olan Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'ne bir an önce döner."