Maçka'daki kıyafet davasında güvenlik görevlisine beraat
Maçka'da kıyafetine karıştığı iddiasıyla birbirlerinden şikayetçi olan Çağla Köse ve güvenlik görevlisi Savaş İlter'in davasında İlter beraat etti, Köse'ye ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.
DUVAR - Maçka Demokrasi Parkı'nda 2017 yılında "uygunsuz" olduğu için Çağla Köse'nin kıyafetine müdahale ettiği iddiasıyla güvenlik görevlisi Savaş İlter ile Çağla Köse'nin karşılıklı olarak hakaret suçundan yargılandıkları dava, istinaf mahkemesinin bozmasının ardından bugün yeniden karara bağlandı. Mahkeme, Savaş İlter hakkında beraat, Çağla Köse hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.
İddiaya göre güvenlik görevlisi Savaş İlter, "Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca 'Güvenlik bizi koruyamadı' diyorsunuz" derken, Çağla Köse de "Manyağa bak ya, polis getirmiş, hangi akla hizmet polis getirmiş?" demişti. Savaş İlter'in hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse'nin ise "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
Mahkeme ilk yargılama sonunda Savaş İlter'e hakaret suçundan 3 bin 300 lira adli para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Çağla Köse hakkında ise haksız fiile tepki olarak hakaret ettiği gerekçesiyle ceza vermekten vazgeçilmesine hükmedilmişti.
Ancak karar, İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu. Bozma sonrası İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Çağla Köse, "O gün gerçekten çok üzgündüm. Söylediğim sözün hakaret olduğunu düşünmüyorum. Karşı taraf görevini yaptığını iddia ediyor, istediği şeyi benden kibarca rica etse bu durumlar olmazdı. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum. Şikayetim devam etmektedir" dedi. Savaş İlter ise "Beraatimi istiyorum. Karşı tarafın da ceza almasını istiyorum" dedi.
Mahkeme, Savaş İlter'in üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatine karar verdi. Mahkeme, Çağla Köse'nin ise hakaret sözünü, haksız bir fiile tepki olarak söylediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığını hükmetti. (DHA)