Maçoğlu: Pazarcık'ta sağlık çadırları ve hastanesi kuruyoruz

Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, depremden etkilenen Pazarcık'ta konuştu. Maçoğlu, kentteki binaların yüzde 80'inin yıkıldığını söyledi.

Abone ol

Vecdi Erbay - Ardıl Batmaz

ADIYAMAN- Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Adıyaman Yeni Mahalle Cemevi'nde yaptığı açıklamanın ardından Gazete Duvar'ın sorularını yanıtladı.

Depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Elbistan, Maraş ve Pazarcık'ta arama kurtarma ekiplerinin olduğunu söyleyen Maçoğlu, ayrıca bu noktalarda lojistik ekiplerinin de bulunduğunu belirtti. Pazarcık ekibinde yer aldığını anlatan Maçoğlu, "Bir önceki gün Antep ve Yavuzeli bölgesindeydik. Bugün Adıyaman'dayız. Yarın ise Elbistan'a geçeceğiz. Yoldaşlarımız bu bölgede kalacak, onu bilmenizi isteriz. Kıyaslamak olmaz ama Pazarcık çok kötü durumda. 10 binanın 8'i yok" dedi.

'EKİPLERİMİZ 40 KÖYE GÜNLÜK GIDA ULAŞTIRIYOR'

Depremin geniş bir çevreyi etkilemesi sebebiyle bazı eksiklikler yaşanmasının olağan olduğunu ancak aradan geçen 7 günün ardından koordinasyonda hâlâ aksaklıklar yaşandığını söyleyen Maçoğlu, "Yönetememe eksikliği söz konusu. İlk üç gün herkes bulunduğu bölgelere kendi çabalarıyla müdahale etti. Yeni yeni çabalıyorlar ama onu da iyi yapamıyorlar. Toplumda iyi bir vicdan var. Türkiye’nin 81 ilinden her yere yardım yağıyor. Pazarcık'ta köylere ulaşımda birkaç gün güçlük yaşandı. Bizim ekibimiz 40 köye ulaşıyor ve günlük gıda yardımı yapıyor" diye konuştu.

'SAĞLIK ÇADIRLARI VE HASTANESİ KURUYORUZ'

Pazarcık'ta şu anda sağlık çadırları ve hastanesi kurduklarını belirten Maçoğlu, "İlaçları da temin etmeye başladık. 300'e yakın çadır kurup elektriklerini çektik. Doktor arkadaşlarımız orada, psikolojik danışmanlık yapacak arkadaşlarınız orada. Travma geçiren insanlarla ilişkiler kuruyoruz. Sobalarını kurduk, odunlarını dağıttık ama hala o bölgede zorluk çeken, yollarında kar olan, yolları kırılan bölgeler söz konusu. Ama hemen hemen her köye ulaştık" ifadelerini kullandı.

Maçoğlu sözlerini, "Toplum çok güçlü müdahale ediyor. Dayanışmacı güç güçleniyor ve birçok yönetim kademesinin de üzerine geçmiş durumda" diyerek noktaladı.