Macron, sol ittifakın hükümet kurma önerisini reddetti

France 2 ve Radio France'ın ortak yayınına konuk olan Macron, yeni bir hükümet kurmak için ağustos ortasına kadar bekleyeceğini dile getirdi.

Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçimden birinci çıkan sol koalisyonun başbakanlık için önerdiği Lucie Castets'in adaylığını kabul etmedi. Erken genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan sol ittifak Yeni Halk Cephesi'ni oluşturan 4 parti, ortak başbakan adayı olarak Lucie Castets'i belirlemişti. 

Çekimleri dış mekanda Eyfel Kulesi yakınlarında yapılan France 2 ve Radio France'ın ortak yayınına konuk olan Macron, erken genel seçimlerin sonuçlarının ülke siyaseti üzerine etkilerini değerlendirdi. Macron, yeni bir hükümet kurmak için ağustos ortasına kadar bekleyeceğini belirtti.

'OLİMPİYATLARA ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR'

Macron, hükümetin ağustos ortasında kurulacağını şu ifadelerle açıkladı: "Benim arzum bir an önce hükümeti kurabilmek. Ülkenin karar alacak ve bütçe hazırlayacak bir hükümete ihtiyacı var. Açıkçası, ağustos ortasına kadar Olimpiyat Oyunları'na odaklanmamız gerekiyor, bunun ardından görüşmelerin gidişatına göre başbakan atamak ve ona hükümet kurma görevini vermek benim sorumluluğum olacak."

'MÜZAKERELER OLUMLU SONUÇ VERDİ'

Yeni Halk Cephesi'nden yapılan açıklamada, seçimden 16 gün sonra ittifakın müzakerelerinin olumlu sonuç verdiği belirtilerek ittifakın, Cumhurbaşkanı Macron'a Castets'i başbakan adayı olarak teklif ettiği aktarılmıştı. Açıklamada Castets'in, daha önce vergi kaçakçılığıyla mücadele eden kıdemli bir memur olarak çalıştığı, emeklilik yaşının 64'e çıkarılmasına karşı olduğu ve kamu hizmetlerini korumak için mücadele ettiği ifade edilmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)