Macron'dan Çin'in Fransa büyükelçisine tepki: Haddine değil

Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin egemenliğini sorgulayan Çin'in Paris Büyükelçisi Shaye'ye tepki gösteren Macron, "Böyle bir dil kullanmak bir diplomatın haddine değil" dedi.

Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin'in Paris Büyükelçisi Lu Shaye'nin eski Sovyetler Birliği ülkelerinin egemenliğini sorgulamasına tepki gösterdi. Kuzey Denizi Zirvesi için Belçika'da bulunan Macron, Fransız BFMTV kanalına verdiği demeçte, Çinli Büyükelçi Lu Shaye'yi eleştirerek, "Sanırım böyle bir dil kullanmak bir diplomatın haddine değil" ifadesini kullandı.

AA'nın aktardığına göre Macron, büyükelçinin sözlerine muhatap olan ülkelerle dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. 

Büyükelçi Shaye, katıldığı televizyon programında Kırım'ın Ukrayna'nın toprağı olup olmadığına dair bir soruya verdiği yanıtta 'Kırım'ın tarihte Rusya'nın bir parçası olduğunu ve eski Sovyet lideri Nikita Kruşöev tarafından Ukrayna'ya sunulduğunu' söylemişti. Shaye, "Bu eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ülkeleri uluslararası hukukta gerçek bir statüye sahip değiller çünkü egemen statülerini hayata geçirecek uluslararası bir anlaşma yok" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa Birliği ve bazı ülkeler Çinli Büyükelçi'nin sözlerini sert bir dille eleştirmişti. (DIŞ HABERLER)