Madde bağımlısı sokaktakilere bıçakla saldırdı: 2 ölü, 7 yaralı

Bingöl merkez Eski Hal’de bir şüpheli en az 7 kişiyi bıçakla yaraladı. Yaralılar ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Bingöl’de bir şüpheli tartıştığı kişiyi bıçakladıktan sonra kaçarken çevredekilere saldırdı. Olayda 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

DHA'nın aktardığına göre; olay, saat 13.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkiinde meydana geldi. Emir Can Zazaoğlu adlı madde bağımlısı olduğu belirtilen şüpheli, tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı. Zazaoğlu, kaçarken de bıçakla çevredekilere saldırdı. Olayda 9 kişi yaralanırken, ihbar üzerine mahalleye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi ve Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 2’si doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Zazaoğlu'nu yakalayıp, gözaltına aldı. Bu arada şüphelinin bir kişiyi bıçakladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilik olaya ilişkin açıklama yaptı. Şüphelinin adli işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bugün saat 13.30 sularında ilimiz merkez Bahçelievler Mahallesinde cinnet geçirdiği düşünülen madde bağımlısı bir şahsın kesici alet ile sivil vatandaşlarımıza yönelik yaptığı saldırı sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan 7 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs emniyet güçlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış olup konu ile ilgili adli işlemler devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

'3-5 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ'

Olayın görgü tanığı taksi şoförü Mahir Celayir, “Bu kişi madde bağımlısı, önüne geleni tek tek bıçakladı. Sonra bir büfeye girdi. Malzeme almak isteyen birkaç kişiyi de burada vurmuş. Biz yetişene kadar adam kaçtı, gitti. Sonra emniyet güçlerimiz su deposu mevkiinde yakaladı. Psikolojik sorunları olduğunu, daha önce cezaevine girip çıktığını, bir süre önce de yanlışlıkla bir kadını ezdiğini biliyoruz. 3-5 gün önce cezaevinden çıkmış” dedi.  

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda hayatını kaybeden 2 kişiyle yaralanan 7 kişinin kimlikleri belli oldu. Ölenlerin Ekrem Burhanettin Budancamanak ile Erdal Çaparlar (45), yaralıların ise Niyazi Y., Yılmaz Ç., Fikri C., Hasan B., Özcan A., Ahmet G. ve Sezer T. olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Bıçaklı saldırının şüphelisi Emir Can Zazaoğlu emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zazaoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

VALİ USTA: DEFALARCA HASTANEDEN KAÇAN, YENİ CEZAEVİNDEN ÇIKAN BİRİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı bıçaklı saldırı olayının tutuklanan şüphelisi Emir Can Zazaoğlu ile ilgili sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Vali Usta yaptığı açıklamada, “Sevgili Bingöllüler, Bugün neden olduğunu bilmediğimiz bir gerekçeyle madde bağımlısı, defalarca tedaviden, hastaneden kaçan ve yeni cezaevinden çıkan birisi eski hal civarında yoldan geçen vatandaşlarımıza rastgele bıçakla saldırıda bulunarak 9 vatandaşımızı yaralamıştır. 2 vatandaşımız maalesef vefat etmiş, 1 vatandaşımız Erzurum’a nakledilmiş, diğer 6 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bu elim ve nefret uyandıran olayda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)