Mahfi Eğilmez'den kredi kartı vergisine tepki: Alınamaz

İktisatçı Mahfi Eğilmez kredi kartlarında 100 bin liranın üzerindeki limitlerden Savunma Sanayii Fonu için yıllık 750 liralık ödeme alınmasının planlanmasına tepki gösterdi: “Krediden vergi alınamaz.”

Abone ol

DUVAR - Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi  TBMM’ye sunuldu.

12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alırken, en dikkat çeken madde limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması oldu.

Yasa teklifine tepkiler yükselirken, iktisatçı Mahfi Eğilmez de X hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Borç üzerinden vergi alınamayacağını belirten Eğilmez, paylaşımında şunları dedi: “İdarenin böyle bir hataya düşeceğini sanmam ama yine de söyleyeyim: Kredi kartı limitinden de kullanılan krediden de vergi alınamaz. Kredi borçtur. Vergi, borçludan değil krediyi veren alacaklıdan alınır. Bilimden uzaklaştıkça feci bir kavram kargaşasının içine giriyoruz.”

(HABER MERKEZİ)