Mahir Ünal: Balıkesir Belediye Başkanı'ndan da aynı adımı bekliyoruz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa etmesini beklediklerini söyledi. Ünal, "Balıkesir Belediye Başkanı'ndan da aynı adımı bekliyoruz. Bunu yapmazsa, bunun sonuçları demokratik meşruiyet zeminde konuşulur, tartışılır yeni kararlar verilir" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Mahir Ünal basın toplantısı düzenledi.

Belediye başkanlarının istifalarının kişilerle ilgili olmadığını belirten Mahir Ünal, istifaların parti içi yenilenme sürecinin parçası olduğunu söyledi. İstifa eden belediye başkanlarının suçlanmasının doğru olmadığını ifade eden Ünal, "Kimsenin bu süreçte birilerini suçlu ilan etmeye onlara kabahat yüklemeye bu insanların onurlarını rencide edecek söz ve davranışlar içerisine girmeye hakkı yoktur. Gelen de giden de bizim arkadaşımızdır. Biz bir saatin dişlileri gibi çalışırız. Girdiği her seçimi kaybedenlerin bunu anlamasını beklemiyoruz. Hiçbir makam kimsenin tapulu mülkü değildir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU BİZİM ÇİZGİMİZE GELDİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti milletvekilleri rahatsız" sözlerinin sorulması üzerine Ünal, "Kılıçdaroğlu ile ilgili genel kanaatim şudur: Müftülere nikah yetkisi verilemsi sırasında CHP'nin hangi argümanları kullandığını görüldü. Dün akşamsa müftülerin Medeni Kanun çerçevesinde nikah kıymasının laikliğe aykırı olmadığını söyledi, bizim çizgimize geldi. Kılıçdaroğlu, iftirayı, provokasyonu çok iyi yapıyor. Önce dönsün bir kendisine baksın. Kendi partisinden istifa eden milletvekili ve 5 ayrı kanadın çatışmasına baksın. Dediğim gibi biz bir saatin dişlileri gibiyiz" diye konuştu.

'İSTİFA ETMEZSE YENİ KARARLAR ALINIR'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un pazartesi günü açıklama yapacağı hatırlatılması üzerine Mahir Ünal, "Balıkesir Belediye Başkanı'ndan da aynı adımı bekliyoruz. Biraz önce de söylediğim gibi kişileri üzerinden konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Belediye başkanlarına çekilme çağrısı yapılabilir, bu demokratik ve meşrudur. Bunu yapmazsa, bunun sonuçları demokratik meşruiyet zeminde konuşulur, tartışılır yeni kararlar verilir. Bu süreçlerin hukuki ve cezai denetim ile herhangi bir ilgisi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

CHP'nin yerel ve genel seçimlerin erken yapılması çağrısı sorulan Ünal, erken seçimin gündemlerinde olmadığı söyledi. Ünal, "Bu çok ucuz bir siyasi hamle. Biz bir seçim külfetine taşıma niyetimiz yok. Bizim gündemimizde bir erken seçim yok" dedi.

'ARABULUCUK AÇIKLAMASI HUKUK SİSTEMİNE HAKARETTİR'

Ünal'a, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, tutuklanan insan hakları kurumları üyelerinin, eski Almanya Başbakanı Schröder'le yapılan görüşmeden sonra tahliye edildiği yönündeki açıklaması soruldu. Gabriel'in iddiasını doğru olmadığını söyleyen Mahir Ünal, şöyle devam etti:

"Maalesef Alman Dışişleri Bakanı seçim öncesi sürdürdüğü hoş olmayan tavrını sürdürüyor. Bu ülkenin hakimlerine, savcılarına, hukuk sistemine hakarettir. Bu ülkede müzakereyle, uluslararası görüşmelerle yargı karar vermez. Yargı kendi tarafsızlığı ve bağımsızlığı gereği karar verir. Dışişleri Bakanının kullandığı, Schröder'in arabuluculuk yaptığı ve bu arabuluculuğun sonucunda da söz konusu tutukluların serbest bırakıldığı ifadesi son derece çirkin bir ifadedir." (HABER MERKEZİ)