Mahkeme kararını tanımayan şantiye şefi çevrecileri şikayet etti: Çalışmamıza engel oluyorlar

Mahkeme kararına rağmen Kızılbük’teki şantiyede inşaat faaliyetlerine devam eden Sinpaş GYO'nun şantiye şefi, çalışmalara engel oldukları gerekçesiyle çevrecilerden şikayetçi oldu.

Abone ol

İZMİR - Muğla Marmaris'teki İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk' projesine ilişkin açılan davada mahkeme, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline karar verdi. Mahkemenin, bu kararını yok sayan şirket ise çalışmalarına devam ederken Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi'nin eylemleri ise sürüyor.

Dün belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri, Marmaris Belediyesi'nin yaptığı mühür işleminin eksik uygulandığını ve kanunsuz inşaat faaliyetine göz yumulduğunu ifade etti. Şu ana kadar verilen 17 ruhsatın tamamı için mühürleme yapılması gerektiğini belirten çevreciler, belediyenin bir an önce bu eksikliği giderecek adımları atmasını istedi. Yapılan açıklamanın hemen ardından Marmaris Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, emniyetten arandı ve '20 dakika' içerisinde ifade vermesi istendi. Karakola giden Kent Konseyi üyesi, Sinpaş'ın çalışma alanında şantiye şefi olarak çalışan bir kişinin kendisinden şikayetçi olduğunu öğrendi. Şikayetçi şantiye şefi, inşaat sahası mühürlü olmasına rağmen 'çalışmalara engel olunduğunu' ileri sürdü.

'İŞ YERİ HÜRRİYETİMİZİ İHLAL EDEN ŞAHISTAN ŞİKAYETÇİYİM'

Kent Konseyi üyesinin, mahkeme kararına rağmen hukuksuzca çalışmaların devam ettiği şantiye alanını ve giriş çıkış yapan iş makinelerini görüntülediğini belirten şikayetçi şantiye şefi, kendilerinin tehdit edildiğini öne sürdü. Şantiye şefinin şikayetinde şu ifadelere yer verildi; “Şahsın tarafımıza ve çalışmalarımıza karşı tehditleri fiziki ve sosyal medya üzerinden sürekli devam etmektedir ve çalışma hürriyetimizi engellemektedir. Paylaşımından da anlaşılacağı üzere kameralı teleskopu ile tüm gece kayıt yapacağı açık olup fiili bir çalışma olmamasına rağmen orada bu çalışmaya engel olmaktadır. Şahsın paylaşımına dayanarak ben bu gece orada olacağını düşünüyorum. Gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. İş yeri hürriyetimizi ihlal eden tarafımıza tehditlerde bulunan özel mülkiyetimizi ihlal eden şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Üzerime atılabilecek herhangi bir suçlamayı kabul etmiyorum. Ben bu şahsı tanımıyorum kendisiyle herhangi bir husumetim yoktur. Bahse konu paylaşımların ekran görüntüleri ve şahsın Aşıklar tepesinde bulunurken ki aracına ait fotoğrafı dosyaya eklenmek üzere tarafınıza rızaen teslim ediyorum.”

Kent Konseyi üyesi ise avukatı nezaretinde ifade vermek için bir haftalık süre talep etti.