Mahmud Abbas: Haniye suikastı Gazze'deki savaşı genişletmek için düzenlendi

Rusya basınına konuşan Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, "Haniye'nin öldürülmesindeki amaç savaşı uzatmak ve kapsamını genişletmektir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın, 12-14 Ağustos tarihlerinde Moskova'yı ziyaret edeceği açıklandı. Abbas, kritik ziyareti öncesinde Rusya basınına açıklamalarda bulundu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüne ilişkin konuşan Abbas, suikastın Gazze'deki çatışmayı uzatmayı amaçladığını ve krizin çözümüne yönelik görüşmeleri zorlaştıracağını dile getirdi. 

Abbas, şu ifadeleri kullandı: "Haniye'nin öldürülmesindeki amaç savaşı uzatmak ve kapsamını genişletmektir. Bu, saldırganlığın sona erdirilmesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi için devam eden müzakereleri olumsuz etkileyecektir."

"Bunu korkakça bir hareket ve İsrail politikası açısından tehlikeli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" diyen Abbas, şöyle devam etti: "İsrail işgal makamlarının hırslarından vazgeçmeleri, halkımıza ve davamıza karşı saldırgan eylemlerine son vermeleri, uluslararası hukuka saygı göstermeleri ve Arap Barış Girişimi kararlarını uygulamalarının yanı sıra, acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ile Gazze Şeridi'nden güçlerini çekmeleri gerekmektedir."

'GAZZE'NİN YÖNETİMİ MEŞRU FİLİSTİN MAKAMLARINA DEVREDİLMELİ'

RIA haber ajansına konuşan Filistin Yönetimi lideri, Gazze'nin yönetiminin meşru Filistin makamlarına devredilmesi gerektiğini ve İsrail'in bölgenin geçici kontrolüne ilişkin planlarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Abbas, "Gazze, FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) ve meşru Filistin hükümetinin himayesi altında yönetilmelidir” dedi. 

ABBAS'IN TÜRKİYE ZİYARETİ

Öte yandan Mahmud Abbas'ın, 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap edecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)