Malatya'da yeni bir kertenkele türü kayıt altına alındı

Sadece Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Koşar ile Boztepe köyleri arasında görülen "Acanthodactylus ilgazi" adlı kertenkelenin kayıt altına alındığı açıklandı.

DUVAR - Gümüşhane Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden iki bilim insanı, yaptıkları morfolojik ve moleküler çalışmalar sonucu "tarak parmaklı kertenkeleler" grubunda yeni bir tür olarak değerlendirdikleri kertenkeleyi "Acanthodactylus ilgazi" adıyla kayıt altına aldı. Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü'nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Muammer Kurnaz, doğa fotoğrafçısı Bülent Karadağ'ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir kertenkele fotoğrafının dikkatini çekmesi üzerine kendisiyle irtibata geçti.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Bedelli askerlik, engelli aylığı, kıdem tazminatı: Maaşlar değişti Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı