Malezya'da korona düğünü: 10 bin kişi arabayla geldi, trafik sıkıştı

Malezya'da bir milletvekilin oğlu için korona virüsü önlemlerine uyulan 10 bin kişilik 'düğün' düzenlendi. Düğünlere 20 kişi sınırlaması getirilen ülkede, davetliler arabayla gelip gelin ve damadı selamladı; alandan ayrılırken ikram olarak paketlenmiş yemek aldı. Üç saat süren düğün sırasında kentte trafik sıkıştı.

Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Malezya'da, korona virüsü önlemlerine uyarak 10 bin kişilik bir düğün düzenlendi. Eski bir bakanın oğlu ile eşi, binlerce davetlinin arabalarla katıldığı bir törenle evlendi.

Ülkenin önde gelen siyasetçilerinden olan eski bakan ve milletvekili Tengku Mansor’un oğlu Tengku Muhammed Hafiz ve Oceane Alagia, başkent Kuala Lumpur'un güneyindeki Putrajaya kentinde evlendi. Ancak korona virüsü tedbirleri nedeniyle düğüne sadece 20 kişinin davet edilmesine izin vardı. Kalabalık düğün isteğinden vazgeçmeyen çift, bu yasağın etrafından dolanmanın yolunu misafirleri arabalarla ağırlamakta buldu.

Çift bir hükümet binasının önünde durdu; yaklaşık 10 bin kişi yeni evlileri kutlamak için arabalarıyla alana gelip yeni evlileri önlerinden yavaşça geçerek kutladı.

Malezya basını, düğünün yaklaşık üç saat sürdüğünü ve katılım nedeniyle kentte trafiğin sıkıştığını yazdı. Davetlilere yemek ikramı da yapıldığı, alana gelen kişilerin arabalarından inmeden düğün yemeğini paketlenmiş halde alarak devam ettiği belirtildi.

Düğünün hemen ardındansa, damadın babası olan eski bakan Tengku Mansor’un 500 bin dolarlık bir yolsuzluk soruşturması nedeniyle para ve 12 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)