Maltepe Kitap Günleri’ne ‘barış’ damgası

Maltepe Kitap Günleri’nde CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve gazeteci-yazar Şeyhmus Diken, ‘Barışın Dili İnsanlığın Evrensel Dilidir’ söyleşi yapıldı.

Abone ol

DUVAR - Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Günleri'nin 7. gününde CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve gazeteci-yazar Şeyhmus Diken, “Barışın Dili İnsanlığın Evrensel Dilidir” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi konuşmasında barışın cesaret, sabır ve umut isteyen bir süreç olduğunu söyledi.

Türkan Elçi, “Barış ve barışın dili deyince, edebiyat kıymetli ama hayatımda barış dilinin tesisinin ayrı bir yeri vardır. Bu, beni acıtan, hayatımın ortasına oturan ve benim için milat başlatan bir meseledir. Bir yanıyla özel, cesaret ve umut isteyen bir şeydir. Neden umut ister? Barış talep ettiklerinde insanların öldürüldüğü bir süreçten geçtik. Barış aynı zamanda sabır da gerektiren bir iştir. Sabırlı olmayınca, metanetli olmayınca birtakım şeylere ulaşmak çok zor. Ben bunu taşı delen bir damlanın aşındırma gücüne benzetirim. Ama yine de her şeye rağmen bir inanç varsa, sabır da umut etmek de kendiliğinden gelir. Coğrafyadaki yaşayan insanlar da çok zorlu zamanlardan, süreçlerden geçiyor. Barışın tesisi çok zor ama yok etmeye çalışanların işi ise çok kolay. Bizlerse barışı ilmek ilmek örüyoruz. Bizim işimiz çok zor ama inançla üstesinden geleceğiz. İnanıyorum” dedi.