Maltepe'de Filistin'de destek yürüyüşü

Hamas'ın saldırıları ve İsrail'in Gazze'de giriştiği katliam Maltepe'de protesto edildi. Yüzlerce Maltepeli “Maltepe savaşa karşı tek yürek”, “Çocuklar ölmesin, savaşı durdurun” sloganlarıyla yürüdü.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe Belediyesi’nin çağrısıyla barış yürüyüşünde bir araya gelen yüzlerce kişi, İsrail-Hamas çatışmalarındaki sivil ölümlerini kınadı.

Belediye binası önünden başlayan yürüyüş Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde son bulurken, kalabalık Filistin ve Türk bayraklarıyla savaş karşıtı sloganlar attı. Yürüyüşe ev sahibi Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar da katıldı.

“Savaşa hayır, barış hemen şimdi, Maltepe savaş karşı tek yürek” pankartının arkasından yürüyen Maltepelilere, binlerce kişi de evlerinin balkonundan destek verdi.

Yürüyüşün ardından kürsüye siyasi partilerin temsilcileriyle çıkan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Görüyoruz ki söz konusu halkların kardeşliği olduğu zaman, söz konusu barış olduğu zaman, söz konusu annelerin gözyaşlarının dökülmemesi olduğunda, söz konusu masum çocuklar katledilmesin olduğunda bütün Türkiye bir araya geliyor.” dedi.

Ortadoğu’nun yeniden dizayn edildiğinin altını çizen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletlerin ve ulusların onuru çok kıymetlidir. Bu savaşa imza veren liderler katildir. Bu savaşa imza atan generaller katildir. Bu savaşa göz yuman emperyalistler, kapitalistler katildir. Dolayısıyla hedefi şaşırtmamak lazım. Halkların kardeşliği dediğimizde elbette ki bizim gibi, bizler gibi, Filistin halkı gibi İsrail’de de Amerika’da da Avrupa’da da bütün İslam ülkelerinde bu savaşa karşı direnç gösteren milyonlarca insan vardır. Sıkıntımız şu. Bu milyonlar adına hareket eden zatı muhteremlerdir yanlışı yapan. O nedenle bu mitingin adını sessiz miting koyduk, çığlığımızı daha fazla görebilsinler, duyabilsinler diye... Biz illa ki barış diyeceğiz, barış demeye devam edeceğiz. Esas mücadele bundan sonra başlıyor. Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)