Manavgat'ta sağlık söyleşileri sürüyor

Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık söyleşileri, epilepsi konulu buluşma ile devam etti.

Abone ol

DUVAR - Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık söyleşileri sürüyor. 

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşilerin son konuğu, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli oldu. Konuşmasında epilepsiye ilişkin bilgi veren Prof. Gömceli, epilepsinin her yaştan bireyi etkileyebileceğinin ve belirtilerinin kişiden kişiye değişebileceğinin altını çizdi. 

Epilepsinin bir akıl hastalığı olmadığını vurgulayan Prof. Gömceli, epilepsinin tıbbi bir durum olduğunu belirterek bu konudaki toplumsal önyargının hastaların tedaviye erişiminde sorun doğurduğunu ifade etti. 

Söyleşinin sonunda Prof. Gömceli'ye teşekkür eden Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, şunları söyledi: "Alanında en iyileri sizlerle buluşturmak gibi bir derdimiz var. Yasemin Hocamız daha önce bizim çalışma arkadaşlarımızdan birisiydi. Her zaman bizlerle çalışıyor, bize destek veriyor. Sorunu olan hastalarımız noktasında titizlikle sahipleniyor. Epilepsi gerçekten zor bir hastalık ama tedavisi olan bir hastalık. Kıymetli vaktinizi bize ayırdığınız için teşekkür ediyorum."