Manş Denizi'nde mülteci teknesi alabora oldu: 4 ölü

Fransız yetkililer, Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan mültecileri taşıyan teknenin alabora olduğunu, bilinci kapalı halde bulunan dört kişinin kurtarılamadığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Fransa Sahil Güvenliği, Manş Denizi'nde bir teknenin alabora olduğunu, teknede bulunan mültecilerden dördünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Gece saatlerinde donanma devriyesine Fransa'nın kuzeyindeki Boulogne-sur-Mer kıyıları açıklarında mültecilerin denize düştüğü ihbarı yapılmıştı. Polis, bilinci kapalı bir şekilde bulunan dört kişinin kurtarılamadığını, 63 kişinin ise kurtarıldığını bildirdi.

BBC'nin haberine göre, mültecileri kurtarma çalışmalarına bir balıkçı teknesi de katıldı. Resmi verilere göre, bu sene 13 bini aşkın kişi bot ve teknelerle Manş'ı geçti. 18 Haziran'da 882 kişi, 15 küçük botla Manş Denizi'ni geçmiş, bunun bu sene bir 'rekor' olduğu ifade edilmişti. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın verileri, bunun Ekim 2022 tarihinden bu yana tek bir günde ülkeye bu yolla gelen en fazla sayıda mülteci olduğunu bildirmişti. Bakanlık verileri, pazartesi ve salı günleri de 484 kişinin denizi geçtiğini gösterdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)